Lábon harapta az ápolót egy tiltakozó miskolci beteg

Vágólapra másolva!
Kórházba kellett vinni egy 27 éves részeg férfit Miskolcon, aki azonban ettől idegessé vált, és ütni kezdte az ápolókat és a betegszállítókat, egyikük lábát is megharapta a a cipőn keresztül. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárást indított ellene.
Vágólapra másolva!

Két ápoló és egy betegszállító szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor megpróbáltak visszatartani egy ideges beteget a miskolci kórházban. Egy 27 éves ittas férfit szállítottak a kórházba, ő azonban hirtelen ingerlékennyé vált, ütött-vágott és az egyik ápoló lábát is megharapta a cipőjén keresztül. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást ellene - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség szóvivője.

Szerdán is történt egy hasonló eset Miskolcon: egy nő ököllel megütötte a mentőápolót, az nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért a büntető törvénykönyv szerint akár három év börtönbüntetést is ki lehet szabni.