Körmenetek nehezítik a közlekedést húsvétkor

Vágólapra másolva!
A vonatok és a távolsági buszok is ritkábban járnak majd húsvétkor, a BKV-nál is ünnepnapi menetrend lesz érvényben hétfőn. A hétvégén húsvéti körmenetek is akadályozhatják a forgalmat.
Vágólapra másolva!

Lezárásokra kell készülni a húsvéti körmenetek miatt a fővárosban az ünnepek alatt. A hétfői ünnepnap miatt több vonalon változik a menetrend a fővárosi járatokon. A BKV járatai csütörtökön és pénteken az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek, a hétvégén a hétvégi menetrend van érvényben. Húsvéthétfőn az ünnepnapi menetrend szerint jár a tömegközlekedés.

Az ünnep miatt a MÁV vasárnap ünnepnapi, hétfőn pedig vasárnapi menetrend szerint közlekedik. A Volánnál szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszüneti napokon érvényes, hétfőn pedig a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napokon érvényes menetrend van érvényben.

A körmenetek miatt szombaton a fővárosban többek között az I. kerületben, a Batthyány téren, a II. kerületi Törökvész úton, valamint ugyanebben a kerületben a Margit körúton, a XI. kerületben pedig a Villányi úton kell este forgalomkorlátozásokra számítani.