Az életrajza miatt támadja Schmitt Pált egy amerikai lap

Vágólapra másolva!
Csak egyetemi doktori címmel bírt, mégis PhD-fokozatot szerepeltetett a NOB, valamint az Európai Parlament honlapjára feltöltött önéletrajzában Schmitt Pál egy amerikai lap szerint. Schmitt 1992-ben szerzett kisdoktori címet, amely nem ért PhD-fokozatot, ahhoz Schmittnek a címét akkreditáltatnia kellett volna, amit nem tett meg.
Vágólapra másolva!

Tévesen szerepeltetett PhD-fokozatot az önéletrajzában Schmitt Pál az amerikai Chicago Tribune internetes kiadásának pénteki cikke szerint. A lap szerint a kedden lemondott köztársasági elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapján, valamint az Európai Parlament honlapján is PhD-fokozatot szerepeltet, ami az amerikai lap szerint nemcsak azért nem helytálló, mert Schmittől a múlt héten elvették kisdoktori címét, hanem azért is, mert a Schmitt által megszerzett doktori fokozat nem tekinthető PhD-fokozatnak.

A Chicago Tribune a cikkben a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság vezetőjére, Balázs Ervinre hivatkozva azt írja, hogy a Schmitt által 1992-ben megszerzett egyetemi doktori cím alacsonyabb tudományos fokozatnak minősül, mint a PhD.

A lap Balázsra hivatkozva azt írja, hogy Schmitt címe megszerzése időpontjában formálisan egyetemi doktori fokozatot jelentett, de nem számított tudományos címnek. Azoknak, akik 1993 előtt szereztek egyetemi doktori címet 1997-ig volt lehetőségük arra, hogy PhD-fokozatként akkreditálhassák doktori címüket, ezt azonban Balázs szerint Schmitt nem kérvényezte, ezért nem is rendelkezhet PhD-fokozattal. A lap szintén Balázsra hivatkozva azt írja, hogy alapesetben csak az 1993 után szerzett doktori címek minősülnek Magyarországon PhD-fokozatnak.