Nem árulják el, hová költözik Schmitt Pál

Vágólapra másolva!
A volt államfők kérelmükre elnöki rezidenciába költözhetnek. A múlt héten a Blikk többször is megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivataltól, hogy Schmitt Pál él-e a törvényben biztosított lehetőséggel, de a hivatal egyelőre nem válaszolt. Vagyonnyilatkozata szerint Schmitt Pál három nagyméretű budai családi ház tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Az eddigi tapasztalatok szerint egy évig is elhúzódhat a volt elnök lakáscseréje, a jogszabályok pedig nem rendelkeznek arról, hogy mennyi idő alatt kell kiköltözniük az exállamfőknek a rezidenciájukról, és mennyi idő alatt kell megfelelő lakhatást biztosítani nekik, ha kérik.

A múlt héten a Blikk többször is megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivataltól, hogy Schmitt Pál kér-e állami rezidenciát a lemondását követően, ám a lap egyik megkeresésére sem válaszoltak.

Schmitt Pál a vagyonnyilatkozata szerint három nagyméretű budai családi ház tulajdonosa (ezek mellett még egy belvárosi lakás és egy Lupa-szigeti nyaraló is szerepel a bevallásában), a legkisebbnek is 195 négyzetméteres az alapterülete. Schmitt legnagyobb, II. kerületi villája 320 négyzetméteres, jóval nagyobb, mint amit az elődei kaptak: Mádl Ferenc egy 160, Sólyom László egy 265 négyzetméteres budai ingatlant kapott, miután lejárt a mandátuma.

Ha Schmitt Pál nem akar újabb támadási felületeket adni, akkor a saját házába költözik vissza - mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus. A lap úgy tudja, hogy jelenleg egy külföldi diplomata lakik a volt államfő budaligeti családi házában, így ha Schmitt vissza akar ide térni, akkor újra át kell fésülniük az ingatlant a biztonsági szakembereknek, hogy nem maradt-e ott esetleg poloska vagy más biztonságot fenyegető eszköz.