Bábukon mutatta meg, hogyan ölt a kulcsi családgyilkos

Kulcs, négyes gyilkosság, Garamvölgyi László az elkövető fényképét mutatja a helyszínen
Vágólapra másolva!
A gyilkosságok helyszínén, kulcsi családi házában hallgatták ki szerdán a kulcsi gyilkosságokkal gyanúsított férfit. A gyanúsított a rendőrség szerint négy családtagját gyilkolta meg a múlt héten, pénteken kapták el.
Vágólapra másolva!

Ismét kihallgatták a négy családtagjának megölésével gyanúsított H. Csanád Jutast, ezúttal a bűncselekmények helyszínén kellett bemutatnia, miként végzett áldozataival - közölte Hortobágyi Tibor, a férfi kirendelt védőügyvédje.

A védő szerint védence bábuk segítségével mutatta be "pontról pontra, percről percre a gyilkosságokat. Semmi újat nem mondott, nem vett el korábbi vallomásából, és nem is tett hozzá". Az ügyvéd szerint a közeljövőben várható még újabb kihallgatás a helyszínen, bár azt nem tudta megmondani, miért lesz rá szükség, "hiszen nem maradt nyitott kérdés, a gyanúsított ellentmondásokba sem keveredett korábbi állításaival". Természetesnek nevezte a rendőrség hozzáállását, alaposságát, mint fogalmazott, "kiemelt ügyről van szó, amely iránt nagy érdeklődés mutatkozik".

Fotó: Mudra László [origo]

A kulcsi bűncselekményre múlt péntek délelőtt derült fény. A gyilkossággal gyanúsított H. Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai még aznap elfogták. Az első gyilkosság két nappal korábban történt. A rendőrség szerint a férfi négy embert megölt, hármat megsebesített.

Elzárkóznak a sérültek

Szerdán kiderült, hogy csütörtökön elhagyhatja a székesfehérvári kórházat a bűncselekmény-sorozat egyik sérültje, ha nem romlik jelentősen állapota. Ezt Varga Miklós, a Fejér Megyei Szent György Kórház traumatológiai osztályának főorvosa közölte. A gyanúsított nővérének barátja jól van, sebei és törései szépen gyógyulnak.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban ápolt másik sérült állapotáról - a gyanúsított lánytestvéréről - Mészáros Lajos főigazgató a nő kérésére nem adott felvilágosítást. Azt mondta, "nagyon felzaklatták az elmúlt napok, főleg a nagy érdeklődés a sajtó részéről, ezért kérte a tájékoztatás leállítását".

A budapesti Honvédkórház, ahol a gyanúsított édesanyját ápolják, legutóbb hétfőn adott tájékoztatást. Akkor azt közölték, hogy az asszony túl van az életveszélyen. Azóta a nő kérésére az ő állapotáról sem adnak tájékoztatást.

A gyanúsított a pénteki kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön lakott benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A Székesfehérvári Törvényszék vasárnap elrendelte 30 napos előzetes letartóztatását. A férfi a nővére elmondása szerint játékfüggő volt, és egyik pillanatról a másikra kattant be.

A Kulcson készült helyszíni riportunkat itt olvashatja el, ebből a cikkből pedig részletesen tájékozódhat a pénteki eseményekről. A férfi vallomásában elmondta, hogy előre kitervelte családja lemészárlását, erről itt olvashat bővebben.