Jómódú férfiakat fosztott ki egy budapesti nő

Vágólapra másolva!
Egyik áldozatát elkábította, majd kirabolta, másoktól például házeladásra hivatkozva próbált milliókat szerezni. A 29 éves nőt végül egy zuglói panzió tetején fogták el a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Többször csalt ki férfiaktól különböző összegű készpénzt egy 29 éves nő, a rendőrség további károsultak jelentkezését várja - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtöki közleményében az MTI-t.

A BRFK XIV. kerületi rendőrkapitánysága indított nyomozást egy akkor még ismeretlen tettes ellen, aki március 27-én közösen italozott idős ismerősével. A férfi elaludt, és néhány órával később hiába kereste a több millió forintot tartalmazó táskáját a lakásában - írták. A táskát a gyanú szerint azt követően vitte el a férfitól nőismerőse, hogy italába kábító hatású anyagot kevert.

A nyomozás alatt kiderült, hogy az idős sértett korábban újsághirdetésben keresett bejárónőt. A hirdetésre jelentkező 29 éves nőt megkedvelte, beszélt neki az életkörülményeiről, így megtakarított pénze is szóba került - idézték fel a közleményben. Mint írták, a nő azt mondta a férfinak, hogy egy panzió megvásárlását tervezi, de nagyobb összeget korábban már lekötött. Ezért azt kérte a férfitól, hogy előlegezze meg a szükséges összeget, és amikor lejár saját pénzének lekötése, visszaadja a kölcsönt. A férfi kivette pénzét a bankból, másnap azonban a nő visszaadta a teljes összeget, mondván a panziós visszalépett. Ezt követően kezdtek iszogatni, az idős férfi később elaludt, a táskája pedig eltűnt - olvasható a tájékoztatásban.

A feljelentést követően a rendőrök felkeresték a nő által említett panziót, ahol a tetőn el is fogták. A házkutatáskor festményeket, slusszkulcsokat találtak, ezek eredetét jelenleg igyekeznek tisztázni - jegyezték meg.

A nyomozás eddigi adatai szerint az azóta előzetes letartóztatásba került nő korábban többször csalt ki férfiaktól különböző összegű készpénzt, az egyik sértettől például házeladás ürügyével próbált megszerezni több millió forintot, a bűncselekményt a zuglói nyomozók a nő elfogásával hiúsították meg.