Réthelyi: Rendben volt az egyetem döntése Schmitt-ügyben

Vágólapra másolva!
A nemzeti erőforrás miniszter szerint nem ingott meg a bizalma a Schmitt-ügy miatt a Semmelweis Egyetem vezetésében, és helyteleníti Tulassay Tivadar lemondását.
Vágólapra másolva!

Tartalmilag rendben volt a Semmelweis Egyetem döntése, és a dolgok jelenlegi állása alapján úgy látom, nincs szükség beavatkozásra - ezt nyilatkozta a Heti Válasznak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az egyetem Schmitt-ügyben játszott szerepéről. Az SE szenátusa volt ugyanis az, amelyik a doktori tanács ajánlására megfosztotta az azóta lemondott köztársasági elnököt doktori címétől.

Réthelyi Miklós kitért arra is, hogy a minisztérium bekérette a rektori tanács ülésének jegyzőkönyvét, amiből Tulassay Tivadar, az egyetem első embere úgy látta, gyökeresen megingott benne a bizalom. Réthelyi szerint azonban nincs szó bizalomvesztésről, mindössze tájékozódni akartak az ügyben, főhatóságként.

A miniszter állítása szerint nem ért egyet Tulassay Tivadar lemondásával, illetve annak indoklásával, azt viszont nem tehette meg, hogy ne fogadja el a lemondását.

A Schmitt-ügyről szóló írásainkat itt olvashatja.