Két hónapra lezárják az M0-st Halászteleknél

Vágólapra másolva!
Átépítés miatt június elejéig nem lehet fel- és lehajtani az M0-s halásztelki csomópontjánál, a környéken nagy torlódások várhatók. A teljes átépítés novemberig tart.
Vágólapra másolva!

Két hónapra lezárják az M0-s autóút halászteleki csomópontját péntek este, mert az érintett szakaszt négysávosra bővítik. A környéken torlódásokra kell számítani. A lezárás április 13-tól június 10-ig tart, ebben az időszakban az M0-s halászteleki csomópontjánál nem lehet felhajtani az M5-ös autópálya felé és lehajtani Halásztelek felé, illetve a II. Rákóczi Ferenc úton az érintett szakaszon erre az időre megszűnik a kerékpáros- és a gyalogosforgalom is.

A munkálatokat végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban azt javasolta az autósoknak, hogy az új Csepel-szigeti gerincúton haladva utazzanak Halásztelek felé. A lezárás ideje alatt a BKV és a Volánbusz autóbuszai terelőúton közlekednek - az M0-s csepeli csomópontjánál hajtanak le az autóútról -, a járatokat emiatt sűrűbben indítják.

A lezárás ideje alatt a jelenlegi hídszerkezetet elbontják, illetve közműépítés, az új híd pilléreinek építése, útépítés és az ideiglenes halászteleki lehajtóág kiépítése is megtörténik június 10-ig. A halászteleki lehajtóág teljes átépítése a tervek szerint 2012. november 30-ára készül el.