Navracsics Tibor: Erkölcsösebb minisztériumban dolgozni

Vágólapra másolva!
Legalább annyi, ha nem több kihívás éri az embert a közigazgatásban, mint a piacon - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter a tárca nyílt napján. Szerinte "erkölcsileg nemesebb feladat" a közösséget, a nemzetet szolgálni, és a minisztériumi élet legalább olyan sokszínű, mint egy piaci vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Ne higgyenek azoknak a reklámoknak, embereknek, akik szerint csak a piacon van jövő - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter azoknak a diákoknak, akik részt vettek a tárca nyílt napján.

A ReGeneráció elnevezésű nyílt napon a miniszterelnök-helyettes azt mondta: "célunk, hogy önöket meghódítsuk magunknak", hogy lássanak pályát a közigazgatásban való elhelyezkedésben. Navracsics szerint a piacon kívül, a közigazgatásban is van élet, és "erkölcsileg nemesebb feladat a közösséget, a nemzetet szolgálni".

Navracsics Tibor hozzátette: szakmailag legalább annyi, ha nem több kihívás éri az embert a közigazgatásban, mint a piacon, és "legalább annyira sokszínű az élet egy minisztériumban, mint egy piaci vállalatnál". Navracsics Tibor szerint a magyar közigazgatásnak mindig fiatalnak és megújulásra késznek kell lennie.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy 2010 őszén kezdték el a ReGeneráció című programsorozatot, amelynek célja, hogy "felkeltsék és ébren tartsák a fiatalok érdeklődését" a közigazgatás, a központi közigazgatás és a minisztériumok iránt, valamint biztosítsák a folyamatos utánpótlást a közigazgatásnak.