410 vonattal jár kevesebb vasárnaptól

Vágólapra másolva!
Változik a MÁV- és a Volán-menetrend, napi szinten 410 vonattal és 30 autóbusszal jár kevesebb az országban vasárnaptól. A MÁV korábbi tájékoztatása szerint a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend.
Vágólapra másolva!

Változik a MÁV-Start és a Volán-társaságok menetrendje április 15-én, vasárnap. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint az április 15-ei vasúti és autóbuszmenetrend-változás után a korábbiakhoz képest naponta összesen mintegy 410 vonat és 30 autóbusz nem közlekedik majd, a párhuzamos közlekedés megszüntetésével a buszokról utasforgalmat generálnak a vonatokra, az utasok számára a továbbiakban is megfelelő kínálatot biztosító vasúti és közúti szolgáltatások állnak rendelkezésre a munkába és iskolába járáshoz.

A MÁV-Start korábbi tájékoztatása szerint vasárnaptól a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend. Menetrendi szűkítés, azaz kevesebb induló járat várható 49 vasútvonalon, így egyebek mellett az Esztergom-Almásfüzitő, a Székesfehérvár-Komárom, a Szombathely-Nagykanizsa, a Budapest-Szombathely, a Budapest-Pécs, a Budapest-Hatvan-Sátoraljaújhely, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

A vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad. Vasárnaptól a vonatokon Budapest és Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged viszonylatban - a megszűnő buszjáratok révén - várhatóan megnő az utasszám. A lehetőségekhez képest a MÁV ezeken a vonalon több kocsival közlekedteti szerelvényeit.