Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított a főügyészség a Budapesti Temetkezési Intézet gazdálkodása miatt. A temetkezési cég ellen a jobbikos Staudt Gábor tett feljelentést, mert szerinte a cég 2010-es eredményét tudatosan veszteségnek tüntették fel.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. gazdálkodásával kapcsolatosan.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a nyomozás lefolytatására a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályát jelölték ki még március végén.

Az ügyben a jobbikos Staudt Gábor tett feljelentést február végén. Indoklása szerint országgyűlési képviselőként olyan információk jutottak el hozzá a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. gazdálkodásával kapcsolatosan, amelyek megalapozták, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyen, és a bűnüldöző szervek vizsgálatát kezdeményezze az ügyben.

Staudt Gábor a feljelentés megtételekor elmondta, hogy információi szerint ismeretlen tettesek a cég 2010. évi eredményét tudatosan veszteségesnek tüntették fel, több százmilliós nagyságrendű kárt okozva ezzel. A képviselő a feljelentésében a magas és indokolatlan szakértői díjakra is felhívta a figyelmet, szerinte felmerül a gyanú, hogy tanácsadói szerződéseken keresztül olyan cégek részére történtek kifizetések, amelyek ilyen szakértelemmel nem is bírtak. Staudt Gábor a ingatlan- és gépjárműbérlések, valamint benzinköltségek kapcsán felvetette a hűtlen kezelés gyanúját is.