Két hónappal meghosszabbították Jozef Rohác április 20-án lejáró előzetes letartóztatását. Rohác a gyanú szerint 14 évvel ezelőtt megölte Fenyő János médiavállalkozót. A szlovák férfi feltételezett segítőjét egy hete kapták el.

A Fővárosi Törvényszék szerdán további két hónappal meghosszabbította Jozef Rohác szlovák állampolgár előzetes letartóztatását, a férfit Fenyő János médiavállalkozó tizennégy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítják. A végzés nem jogerős - olvasható a közleményben.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én Budapesten, a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán egy piros lámpánál álló Mercedesében, az autó ablakán keresztül kilenc milliméteres sorozatlövő fegyverrel fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában európai elfogatóparancs alapján vették őrizetbe Jozef Rohácot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

Elfogták Rohác feltételezett segítőjét

A Fővárosi Törvényszék legutóbb január 18-i végzésében április 20-ig hosszabbította meg Jozef Rohác előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt.

Az m1 múlt keddi Híradó-jában számolt be arról, hogy Fenyő János meggyilkolása ügyében Jozef Rohác után újabb gyanúsítottat fogtak el a hatóságok. A szlovák férfi a gyanú szerint a gyilkos sofőrje volt. Az NNI csütörtökön, a rendőrség honlapjára felkerült közleményben megerősítette egy újabb szlovák gyanúsított elfogását.

A Fővárosi Törvényszék a múlt csütörtökön azt közölte, hogy az újabb gyanúsítottat a Budai Központi Kerületi Bíróság nem jogerős végzésében május 5-ig helyezték előzetes letartóztatásba. A Ladislav T. elleni kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolták.