Ficónak nem tetszik Semjén fenyegetése

Vágólapra másolva!
Robert Fico nem tartja a szlovák-magyar viszony jó kezdetének Semjén Zsolt keddi szavait. A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy nemzetközi jogi lépéseket tesz Magyarország, ha a szlovák kettős állampolgársági törvény a jövőben csak a magyarokra lesz érvényes.
Vágólapra másolva!

Robert Fico szlovák kormányfő nem tartja a szlovák-magyar kapcsolatok jó kezdetének Semjén Zsolt arra vonatkozó kijelentéseit, hogy Magyarország nemzetközi jogi lépéseket tesz, ha a szlovák kormány úgy módosítja a kettős állampolgárságról szóló szlovák törvényt, hogy az Magyarországgal szemben továbbra is érvényben marad.

Robert Fico a szlovák kormány szerdai ülését követően reagált Pozsonyban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az m1 Este című műsorában tett kijelentéseire. Semjén Zsolt az Esté-ben kedden arról beszélt, hogy Magyarország az összes nemzetközi fórumon lépéseket tesz, amennyiben Szlovákia úgy változtatja meg az állampolgárságról szóló törvényét, hogy az ugyan ne "károsítsa" azokat a szlovák állampolgárokat, akik kérvényezik egy másik ország állampolgárságát, ám Magyarország viszonylatában továbbra is érvényben maradjon. Egy ilyen lépés megtételét Robert Fico hétfőn jelezte.

"Nem gondolom, hogy jó így kezdeni, de ha egy ilyen felvetésre kerül sor, akkor azt szívesebben hallgatnám meg személyesen, nem a médián keresztül" - jelentette ki Robert Fico. Hozzátette: készen áll az ilyenfajta kommunikációra Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való kétoldalú találkozóján is. Erre a találkozóra a tervek szerint Varsóban április 26-án kerülhet sor a visegrádi négyek találkozóján.