Sírkert volt a kulcsi vérengzés helyszínén

Vágólapra másolva!
A több napja tartó feltárások alapján feltételezhető, hogy korábban sírkert volt azon az ingatlanon, ahol négy családtagját ölte meg H. Csanád Jutas - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Németh-Kész Mónika pénteki közleménye szerint a kulcsi emberölés kapcsán a telken megtartott kihallgatáskor a Fejér megyei nyomozók a ház mögött egy árokban csontokra bukkantak. Az első orvos szakértői vélemény szerint több évtizedes emberi csontokat találtak. A további csontok felkutatása érdekében a rendőrség földmunkagépeket alkalmazott.

A százados hozzátette, hogy a több napja tartó feltárások során több tucat emberi csontváz, illetve csont került elő, elhelyezkedésük alapján feltételezhető, hogy a terület régen egy sírkert lehetett. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, illetve olyan megalapozott információ sem merült fel, ami bűncselekményekre utalna. Az ingatlan feltárását folytatják, az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. Kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

H. Csanád Jutast április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.