Elfogtak egy férfit a balatonakarattyai gyilkosság miatt

Vágólapra másolva!
Budapesten fogták el a férfit, aki kapcsolatba hozható egy 91 egy éves nő és két, 60 év körüli hozzátartozója meggyilkolásával.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség a balatonakarattyai hármas gyilkosság miatt körözött férfit - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap kora reggel.

A sajtóügyeletes elmondta: a rendőrség a főváros IX. kerületében fogta el az 56 éves K. Andrást, akit a rendőrség a Balatonakarattyán elkövetett hármas gyilkossággal gyanúsít, és aki ellen szombaton este adott ki elfogatóparancsot. A körözésben szereplő Nissan Primerát is megtalálták.

Szombat délután három holttestet találtak a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban. Az MTI rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy egy 92 éves asszonynak és két, 60 év körüli hozzátartozójának (egy másik nőnek és egy férfinak) a holttestét találták meg szombat délután a Balatonkeneséhez tartozó Balatonakarattyán egy családi házban. Az áldozatokat vélhetően húsvéthétfőn ölték meg, valószínűleg késsel végeztek velük. A holttesteket az áldozatok egyik családtagja találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket. A rendőrök a ház több helyiségét feldúlva találták.

A rendőrség a feltételezett tettest, K. Andrást több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja.

A férfit egy nő és egy férfi megölésével gyanúsítják, de köze lehet a balatonakarattyai házban holtan talált harmadik ember halálához is, aki ellátatlanság következtében veszthette életét. A gyanú szerint féltékenység motiválhatta a kettős gyilkosságot - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgató-helyettese, Pogány Péter Veszprémben. A férfi elismerte az április első napjaiban elkövetett gyilkosságokat, de részletes vallomást nem tett.

Szombat délután az egyik sértett (egy 92 esztendős nő) fia telefonált a balatonalmádi ügyeletre, mert másfél-két hete semmit nem tudott Balatonakarattyán tartózkodó édesanyjáról, nem sikerült elérnie telefonon sem. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei zárva találták a nyaraló kapuját, a postaládában nagy mennyiségű újság, szórólap volt, illetve egy kulcscsomó. Azzal jutottak be a házba, és az étkezőben két halottat találtak: egy 70 éves férfit és egy 54 éves nőt. A szemle során, egy másik helyiségben egy 92 éves nő holttestére bukkantak a rendőrök. A férfi az idősebb nő unokaöccse, az 54 éves nőt mozgássérült, magatehetetlen nagynénje ápolására fogadta fel.

Az elsődleges adatok, benyomások alapján a rendőrök gyanúja az volt, hogy ismerős követhette el a bűncselekményt, kutatásra semmi sem utalt, a haszonszerzési cél szinte kizárható volt - közölte a bűnügyi igazgató-helyettes. Az adatgyűjtés során a rendőrök telefonlistákat kértek be, így került látóterükbe K. András, az 56 éves férfi korábban az ápolónő korábbi élettársa volt, de az utóbbi időt fegyveres rablás miatt börtönben töltötte, ahonnan tavaly nyáron szabadult.

A rendőrség szombat este adott ki elfogatóparancsot K. András ellen, akinek feltételezett tartózkodási helye Budapest IX., vagy X. kerülete volt. Vasárnap hajnalban a IX. kerületben, egy bérház pincéjében elfogták, ellenállást nem tanúsított. Az 54 éves nő gépkocsiját Polgárdi belterületén találták meg.