Korábbi tettestársát ölte meg a győri presszós

Lövöldözés Győrben, egy presszó tulajdonosa lelőtt két vele vitatkozó embert, helyszínelés
Vágólapra másolva!
Egy korábbi erőszakos bűncselekmény miatt évekig volt párfogói felügyelet alatt az a presszós, aki vasárnap délelőtt két embert is megölt a nyílt utcán Győrben. A férfi nemrég kapta vissza a fegyverét, az egyik mostani áldozata a korábbi bűncselekményében még tettestársa volt.
Vágólapra másolva!

Hét évvel ezelőtt már indult eljárás erőszakos bűncselekmény miatt az ellen a férfi ellen, aki vasárnap két embert lelőtt Győrben, akkori tettestársa pedig az egyik mostani áldozata volt - írta keddi számában a Kisalföld. A cikk szerint a presszós - aki akkor lőtte le sörétes vadászpuskájával a két embert, amikor azok a vele folytatott vita után távoztak a vendéglátóhelyről - annak idején súlyos testi sértés miatt pártfogói felügyelet alá került, és csak tavaly kapta vissza fegyverviselési engedélyét.

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája szerdán dönt a kettős gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint régebb óta haragos viszonyban volt a Bercsényi ligeti vendéglátóhely harminc év körüli tulajdonosa és vele egykorú két áldozata. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki a vita után az utcán megölte őket.

Vasárnap délután a presszó környékén álldogáló szomszédok azt mondták az [origo]-nak, rendes embernek ismerték meg a presszóst, de egyikük szerint "valami lehet a háttérben, mert a Lajos nagyon bepöccent". Az egyik szomszéd férfi úgy spekulált, hogy valamilyen tartozás vagy védelmi pénz lehetett a történtek háttérben, mert mint mondta, "ok nélkül a Lali biztos nem lőtt volna". Egy másik szomszéd úgy hallotta, hogy önvédelemből lőtt a kocsmáros, mert az egyik lelőtt férfinál pisztoly volt, és rendőrségi kihallgatásán a presszós is önvédelemre hivatkozott, sőt, már akkor is azt állította, hogy önvédelemből lőtt, amikor kihívta a rendőröket.

Egy szomszéd szerint a presszó tulajdonosa vadászcsaládból származik, az apján kívül a család több tagja is kijárt vadászni Győr környékére. Az egyik szomszéd úgy tudta, hogy P. Lajostól megvonták a fegyvertartási engedélyt, de két hete visszakapta, és a rendőrségi közlemény szerint is jogszerűen tartotta azt a sörétes fegyvert, amivel vasárnap lelőtte a két férfit.