Megfenyegették a veszprémi erdőgazdaság vezetőjét

Vágólapra másolva!
Tengerdi Győző feljelentést tett a névtelen levelek miatt, miután családját is megfenyegették, őt pedig nemi erőszakkal vádolták meg az egyikben.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen, kényszerítés bűntette miatt indított eljárást a marcali rendőrkapitányság a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójának feljelentése alapján - közölte Biró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

Tengerdi Győző a lakóhelye szerint illetékes kapitánysághoz intézett feljelentésében névtelen fenyegető levelekre hivatkozik, amelyek egyike nemi erőszakkal vádolja.

A vezérigazgató az MTI-nek kedden elmondta, hogy 2010 nyarától tölti be hivatalát, a névtelen zaklató levelek fél évvel a kinevezése után kezdtek érkezni a céggel kapcsolatban álló szakhatóságokhoz, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezethez. Múlt héten egy olyan levelet kapott a felesége, amelyben a családot fenyegetik, őt magát pedig nemi erőszakkal vádolják, és kilátásba helyezik, ha nem mond le vezérigazgatói székéről, az ügyből nagy botrány lesz - közölte a cég vezetője.

Tengerdi Győző azt mondta, hogy haragosáról, rosszakarójáról nem tud, így nem is sejti, ki állhat a levelek mögött. Ugyanakkor hangsúlyozta, mindig a Verga és az állami tulajdon érdekeit képviselte más érdekekkel szemben, hiszen ezzel bízták meg.

A HM Verga szerteágazó tevékenységet folytat a Magas-Bakonyban és a Bakonyalján: erdő- és vadgazdálkodással foglalkozik, fafeldolgozást végez, murvabányát, valamint erő- és munkagépeket működtet. A cég honlapja szerint mindezeken túl a vadásztatás, a társaság hotelje, apartmanháza és étterme révén a turizmusban is jelen van, Hubertus néven erdei iskolát működtet.