A Jobbik kizárta frakciójából Endrésik Zsoltot

Vágólapra másolva!
A Jobbik képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta a frakcióból Endrésik Zsoltot, és másik két jobbikos önkormányzati képviselővel egyetemben a pártból való kizárását is kezdeményezi. A politikus bűne az volt a párt szerint, hogy a párt megosztására törekedett.
Vágólapra másolva!

A Jobbik képviselőcsoportja szerdán titkos szavazással kizárta a frakcióból Endrésik Zsolt országgyűlési képviselőt és kezdeményezi a pártból történő kizárását is - derül ki az ellenzéki párt közleményéből.

Az indoklás szerint a Jobbik számára egyértelművé vált, hogy Endrésik Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Kisgergely András és Nagyházi Zoltán önkormányzati képviselők "önös politikai érdekeik alapján, valótlan információkkal a párt megosztására törekedtek, melyhez segítségül hívták az áruló, esküszegő Pősze Lajost - volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselőt - és a balliberális hvg.hu hírportált is".

A Jobbik országos elnöksége ezért szerdai ülésén a három politikust tisztségeiktől megfosztotta és tanúk maghallgatása után képviselői mandátumukból is visszahívta őket egyhangú szavazásokkal, valamint etikai eljárást kezdeményeztek a pártból való kizárásuk érdekében. Erre azt követően került sor, hogy a képviselőtársak megismerték Endrésik Zsolt írásos védekezését, aki ugyanakkor személyes megjelenési kötelezettségének nem volt hajlandó eleget tenni a képviselőcsoport szerdai ülésén.

"Miközben a teljes magyar politikai garnitúra és a hazai sajtó nagy része a Jobbik ellehetetlenítésére szövetkezetett, az országos elnökség nem tűrheti, hogy a soraink között bárki csúsztatásokkal és szemenszedett hazugságokkal, a velünk ellenséges személyekkel és médiumokkal közösen igyekezzen ellentéteket szítani a szervezeten belül, elárulva ezzel a párton belüli bajtársiasság eszméjét" - áll a párt közleményében.

Endrésik Zsolt a párt borsod megyei elnöke és a párt teljes megyei elnöksége április közepén mondott le. A hvg.hu akkor azt írta, hogy információik szerint az Endrésik Zsolt vezette testület "így akarja a pártvezetés (elsősorban Vona Gábor elnök és Szabó Gábor pártigazgató) tudomására hozni, hogy elegük van a párt alelnökéből, Szegedi Csanádból."