Kért egy Hórusz-szemet a tarkójára, aztán büntetett a revizor

Hórusz szeme, revizot, tetoválás, NAV
Vágólapra másolva!
A negyven év körüli nő a tarkójára kérte a tetoválást, a tetoválóművész szerint közvetlen volt, már majdnem jó fej.
Vágólapra másolva!

Fekete Hórusz-szemet varratott a tarkójára az a revizor, aki később számla hiányában megbüntette a tetoválót. A tetoválóművész az [origo]-nak elmondta, hogy a negyven év körüli nő és kollégája egyik délelőtt érkezett a szalonba. "Közvetlen volt, már majdnem jó fej" - mondta a békéscsabai tetováló a revizorról.

A tetoválás elkészítése után az egyik ellenőr fizetett, a vállalkozó pedig a fiókjába tette a pénzt. "Már éppen indultak el, de az ajtóból visszafordultak, akkor mondták, hogy adóellenőrök" - mondta a férfi, akit végül azért büntettek meg, mert nem adott sem számlát, sem nyugtát.

A tetováló az [origo]-nak azt mondta, mindig szokott számlát adni, de mivel délelőttönként ritkán dolgozik, a nagy kapkodásban elfelejtette. A férfi kétszázezer forintos bírságot kapott.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) kedden közölte, hogy az elmúlt hetekben Békés megyében a tetoválószalon mellett egy szentesi díszmadárbörzén és tőzsdetanfolyamon is ellenőriztek a revizorok. Húsvét előtt tojást festettek, vásároltak és ebédeltek is az ellenőrök, de az utóbbi időben a Facebookot is buzgón vizslatják.

Forrás: Wikimedia Commons

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben több különleges helyen is ellenőriztek a revizorok, a NAV-nál az [origo]-nak azt mondták, nem kifejezetten "vagányság" alapján válogatják az ellenőröket.

A Nemzeti Adó- és Vámhatóság szerint a tavalyi évhez képest javult a számla- és nyugtaadási fegyelem, jóllehet az esetek negyedében még mindig nem állították ki a vásárlást igazoló bizonylatot.