Tízmilliókat szedett ki ismerőseiből egy notórius csaló

Vágólapra másolva!
Volt, akitől 66 millió forintot kért egy balatonboglári férfi, aki több milliárd forintos nyereséget ígért egy titkos társaság befektetései után. Egyszer már ült a csalások miatt, fél éve szabadult, és ott folytatta, ahol abbahagyta. Vannak ismerősök, akik mind a mai napig bíznak a titkos társaság létezésében és az óriási haszonban.
Vágólapra másolva!

Hét év börtönbüntetésre ítélt mint különös visszaesőt a Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen egy balatonboglári férfit, aki több milliárd forintos hozamból való részesedéssel kecsegtetve százmillió forintnál is nagyobb összeget csalt ki ismerőseitől. Nyikos Csabát a bíróság többrendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalásban találta bűnösnek.

A vádlott 2006-tól több éven át összesen több mint százmillió forintot csalt ki ismerőseitől. A korábban hasonló cselekményekért már többször elítélt férfi azt állította, hogy a neki befizetett összegeket egy titkos társaság oly módon fekteti be, hogy 4-5 milliárd forintos hozamot biztosítanak, amelyből több száz milliót juttatnak vissza a befektetőknek. A tavaly május óta előzetes letartóztatásban lévő férfi kérésére 2006-tól több ismerőse adott a tetemes haszon reményében változó nagyságú összegeket, amelyek jelentős részét bankszámlára fizették be, vagy arról átvételi elismervényt kaptak. Egy vállalkozótól a vádlott összesen mintegy 19 millió forintot vett át, egy másiktól csaknem 66 milliót, míg a közvetítőként is közreműködő ismerősétől még több mint félmillió forintot.

A férfi 2008-tól hasonló csalások miatt két és fél éves szabadságvesztését töltötte, majd miután tavaly januárban feltételesen szabadult, ismerőseitől újabb összegeket kért. Bizonyíthatóan még csaknem 18 millió forintot szerzett meg, de a sértettek további, dokumentumok nélkül átadott összegekről is beszámoltak a tárgyalások során.

A bíró az ítélet indoklásakor felidézte: Nyikos Csaba - aki ellen Debrecenben is folyik egy hasonló bírósági eljárás - mindvégig tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azt állította, hogy Gagyiné Pálfi Erika, egy bank igazgatója vette át tőle az összes, általa gyűjtött pénzt, a bíróság azonban megállapította, hogy ilyen nevű személy nem létezik. A bíró hozzátette: hihetetlennek tűnik, de az eljárás során kiderült, a sértettek egy része még most is meg van győződve arról, hogy részesülhetnek a milliárdos haszonból, ha eljutnak a "titkos társasághoz".

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Nyikos Csaba azonban fellebbezni kíván felmentésért. Ha elmarasztalása jogerőssé válik, három sértettnek 15 napon belül összesen csaknem 105 millió forintot kell visszafizetnie.