Milliárdokat kap a rendőrség és az Operaház

Vágólapra másolva!
Közel tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány rendészeti feladatokra a költségvetésben, a rendőrséghez kerül a pénz nagy része, de jut belőle személyi kiadásokra a Terrorelhárítási Központnak is. A Magyar Állami Operaház közel másfél milliárd forint rendkívüli támogatást kapott.
Vágólapra másolva!

Közel tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány a költségvetésben elsősorban rendészeti feladatokra. A 9,9 milliárd forint legnagyobb része, több mint 8,5 milliárd forint a rendőrséghez kerül: 7,8 milliárd forintot fordíthatnak dologi kiadásokra, 870 millió forintot pedig intézményi beruházásokra. Jut a pénzből a Terrorelhárítási Központnak is: ők 229 millió forintot kapnak személyi juttatásokra, 60 millió forintot járulékokra, és 7,3 millió forintot dologi kiadásokra.

Nagyobb összeget kap a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal is, 720 milliót költhetnek el intézményi beruházásokra, az állampolgársági hivatal pedig 170 millió forintot kap ugyanerre a célra. A pénzt a Miniszterelnökség rendkívüli kormányzati intézkedések fejezetéből veszik el.

A Miniszterelnökség keretéből a Magyar Állami Operaház rendkívüli támogatására is átcsoportosítottak 1,4 milliárd forintot. A pénz nagy részét, 841 millió forintot dologi kiadásokra szánják, de személyi juttatásokra és járulékaira is 400 millió forintot adnak. A maradék több mint 150 millió forintot felújításra és beruházásra költheti el az Operaház.