Világháborús bomba miatt ürítik ki Esztergom egy részét

Vágólapra másolva!
Százkilós bombát fordított ki egy munkagép Esztergom kertvárosában. A hatástalanítás idejére a rendőrség ötszáz méteres körben kiüríti a környéket.
Vágólapra másolva!

Egy százkilós, második világháborús robbanószerkezet miatt kell kitelepíteni mintegy ötszáz embert Esztergom kertvárosában - írja a kemma.hu helyi hírportál. A bombát még csütörtökön találták, de este már nem tudták hatástalanítani a tűzszerészek, ezért ezt péntekre halasztották.

Koloszár Béla, a bombát éjjel őrző polgárőr az MTI-nek azt mondta: a robbanótestet a Strázsa utcában, lakótelepi övezetben fordította ki egy munkagép csütörtökön 15 órakor. A polgárőr szerint a bombának két gyújtószerkezete volt, ebből az egyiket az éjjel nem sikerült szétszerelni, ezért a robbanótestet vagy a helyszínen robbantják fel, vagy megkísérlik elszállítani.

Pénteken délelőtt a rendőrség megkezdte a terület kiürítését ötszáz méteres körben, ami körülbelül ezer embert érint. A Vértes Volán 2-3 buszt adott a kitelepítés lefolytatására. A környéken lakókat a volt Hell középiskola épületébe szállítják, az időseket, betegeket a Féja Géza Művelődési Házba. Várható az 1117-es, a 111-es és a 117-es utak lezárása, és a vasúti forgalom is előre láthatólag leáll majd.