12 ezer ingyenes UV-mérőt osztanak szét a strandolók között ellenőrök május 1-jéig. Az akcióval figyelmeztetnék a lakosságot a a rájuk leselkedő veszélyekre.

UV-ellenőrök vizsgálják, hogy a strandszezon kezdetén a lakosság mennyire tájékozott a nap káros sugárzásával  kapcsolatban: öt nagy fürdővárosban gyűjtik az adatokat arról, hogy komolyan veszik-e a strandolók a következő hónapokban rájuk leselkedő veszélyeket - közölte hétfőn a Magyar Fürdőszövetség.

Forrás: MTI/Szigetváry ZsoltAz ellenőrök Sárváron, Bükfürdőn, Hévízen, a kehidakustányi fürdőben, a fővárosi Aquaworldben és Hajdúszoboszlón teljesítenek majd szolgálatot. A kampány során 12 000 darab ingyenes UV-mérőt osztanak szét május 1-jéig a strandolók között. Emellett Bükkszéken, az Egertől néhány kilométerre található fürdőtelepülésen május 1-jei határidővel valamennyi óvodás ingyenesen kap egy karórához hasonló UV-mérőt.

A strandokat járó UV-ellenőrök narancssárga, testhez simuló vízhatlan pólót, UV-álló fürdőruhát, napellenzős baseballsapkát, napszemüveget viselnek, és felszerelésük része az UV-fénymérő, valamint több tíz liter naptej is.