Felvételeket elemez az elrabolt magyarokat mentő stáb

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség közleménye szerint a TEK válságstábja beszerezte annak a telephelynek az ipari kamerás felvételeit, ahol a Szíriában elrabolt magyarok dolgoztak és ahonnan elhurcolták őket. A TEK szerint jók az esélyek a túszhelyzet békés megoldására, a szíriai magyar nagykövet pedig csütörtökön utazik a térségbe.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) negyedik napja működteti folyamatosan azt a speciális kríziskezelő központot, amelyben több tucat szakember dolgozik azon, hogy kiderüljön, hol van pontosan a két Szíriában elrabolt magyar állampolgár - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A TEK beszerezte annak a telephelynek az ipari kamerás felvételeit, ahol a magyar állampolgárok munkájukat végezték és ahonnan elrabolták őket - olvasható a közleményben. A felvételek elemzése és értékelése jelenleg is folyamatban van.

A TEK válságstábja szerint a beszerzett információk alapján jók az esélyek a túszhelyzet békés megoldására, annak ellenére, hogy a térségben polgárháborús helyzet áll fenn. Szijjártó Péter kedden délután közölte, hogy a szíriai magyar nagykövet Sejk Der iz Zor-i szíriai kormányzóval csütörtökön utazik abba a térségbe, ahol a magyarokat elrabolták.

Szijjártó Péter szombaton közölte, hogy ismeretlen fegyveresek raboltak el két magyar állampolgárt Szíriában. A fegyveresek rablás után találtak rá a magyarokra, akiket magukkal hurcoltak, de a Terrorelhárítási Központnak konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak.

Hétfőn a Külügyminisztérium soron kívül bekérette a budapesti szír ügyvivőt, a minisztérium jegyzékben kérte, hogy a TEK munkatársai haladéktalanul kaphassanak vízumot Szíriába, de ez egyelőre nem történt meg.

Hétfőn délután a Miniszterelnökség azt közölte, hogy a szíriai magyar nagykövet Damaszkuszban találkozott Samir al Sejk Der iz Zor-i kormányzóval, annak a térségnek a vezetőjével, ahol ismeretlenek két magyar állampolgárt elraboltak a hétvégén. Abban állapodtak meg, hogy a kormányzó és a nagykövet május 3-án együtt utaznak a térségbe, hogy felvegyék a kapcsolatpt a kutatást és a nyomozást vezető emberekkel.