Konvojjal tüntettek a közmédiumok épületeinél

Vágólapra másolva!
Demonstrációt tartott a sajtószabadság nemzetközi napján, csütörtökön délután Budapesten a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom. A két szervezethez a közmédia tisztaságáért a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt tiltakozók is csatlakoztak.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi autóból álló, dudáló konvojjal vonult a csütörtök délután a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisától a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) I. kerületi épülete elé vonultak, majd MTI Naphegy téri épületeit is érintve a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületéhez a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) és a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom.

A két szervezet tagjai a sajtószabadság nemzetközi napjáról akartak megemlékezni a demonstrációval. Az NMHH épülete előtt Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke petíciót adott át a szervezet képviselőjének, kifogásolva, hogy a médiatanács - korábbi petíciójuk ellenére - nem vizsgálta érdemben a közmédiában az elmúlt hónapokban előfordult hírhamisítási ügyeket.

Nagy Navarro Balázs a Magyar Rádió Pollack Mihály téri bejárata előtt mondott szónoklatában arról beszélt, hogy ahol megsértik a sajtó szabadságát, ott megsértik a véleménynyilvánítás szabadságát is, ahol pedig nincs igazi sajtószabadság, ott nincs igazi demokrácia sem.

A tiltakozó rendezvényen fellépett többek között Bródy János, Kulka János, Kováts Kriszta és a Pa-Dö-Dö. A körülbelül 150 fős tömegben jelen volt Török Zsolt szocialista és Karácsony Gergely LMP-s politikus is.

Nagy Navarro és az álatala alapított mozgalom tagjai december 31-én a köztévé székházánál tartottak többezres tüntetést a közmédia megtisztításáért. Az újságírót december 27-én azután bocsátotta el az MTVA, hogy Nagy Navarro december 10-én többedmagával éhségsztrájkba kezdett a köztévé Kunigunda utcai épülete előtt, miután kitudódott, hogy Lomnici Zoltánt, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét kiretusálták több híradós anyagból.

A tüntetők a közmédia függetlenségét és a felelősök eltávolítását követelték.