Negyedmilliárd az iszapkatasztrófa településeinek

Vágólapra másolva!
Devecser közel 140 millió forintot kap, Kolontáron pedig 90 millióból épülhet művelődési ház.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kármentő Alap bizottsága több mint 240 millió forint támogatás kifizetéséről döntött legutóbbi ülésén a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely települések részére - közölte a Kármentő Bizottság elnöke csütörtökön.

Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott tájékoztatása szerint a testület Devecsernek több mint 138 millió forintos támogatást ítélt meg legutóbbi ülésén. Ebből a többi között két devecseri család lakhatási költségeinek támogatását, ingatlanvásárlást, a városközpont közterületeinek megújításához pályázatok benyújtását finanszírozza a város. A Kármentő Bizottság 90 millió forintot adott a kolontári művelődési ház felújítására, átépítésére és bővítésére, valamint sportöltöző építésére. Somlóvásárhelynek 13,1 millió forint támogatást nyújtott a testület - közölte Kovács Zoltán.

Kovács azt is elmondta, a devecseri károsultaknak idén május 3-ig összesen 260,6 millió támogatást ítéltek oda, ebből 229,8 millió forintot már kifizettek. Kolontárnak 14,8 millió forint támogatást ítéltek meg, és ebből 10,5 millió forintot átutaltak. A somlóvásárhelyi károsultak eddig 14,7 millió forint támogatást igényeltek az alapból, és 14,1 millió forintot meg is kaptak.