Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból, a kormány pénteken nyújtotta be az erről szóló törvénymódosítást a parlamentnek.

A minisztériumok felsorolásáról szóló jogszabály módosítását terjesztette elő pénteken Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. A változtatás - a parlament jóváhagyása után - május 14-én lép hatályba, és ennek értelmében a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot a jövőben Emberi Erőforrások Minisztériumának hívnák.

Az erőforrás-minisztérium vezetéséről két év után szerdán lemondó Réthelyi Miklós az MR1-Kossuth Rádiónak péntek reggel azt mondta: utódja, Balog Zoltán dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát.

Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön Kazahsztánban jelentette be, hogy lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök.

A távozó miniszter, aki az Orbán-kormány megalakulásakor két évre vállalta a munkát, a miniszterelnöknek írt levelében úgy fogalmazott: a rábízott feladatot munkatársaival megvalósította, de a tárca vezetése a jövőben a napi politikai életben tevőlegesen részt vevő minisztert kíván.