Itt vannak a magyarérettségi hivatalos megoldókulcsai

Érettségi vizsga, írásbeli, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium egyik tanterme
Vágólapra másolva!
Az Oktatási Hivatal kedden nyilvánosságra hozta a magyarérettségi hivatalos megoldókulcsait. A hivatal honlapján a középszinten és az emelt szinten vizsgázók is ellenőrizhetik, jól oldották-e meg a feladatokat.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódott a 2012-es érettségi, magyarból középszinten 87 324 tanuló, emelt szinten 1540 diák tett vizsgát. Az Oktatási Hivatal egy nappal a vizsga után honlapján nyilvánosságra hozta a feladatlapokat és a kérdések hivatalos megoldókulcsát is, így a vizsgázók ellenőrizhetik, jól oldották-e meg a feladatokat, és hány pontra számíthatnak.

A középszintű magyarérettségi megoldókulcsa ezen a linken érhető el pdf-formátumban, az emelt szinten vizsgázók pedig itt nézhetik meg a hivatalos megoldásokat.

A hivatal a vizsgák után egy nappal a többi tárgyból is közli majd a javítókulcsokat.A matematikaérettségi hivatalos megoldásai várhatóan szerdán reggel kerülnek fel az oldalra. Kedden kora délután az [origo]-n elolvashatja a nem hivatalos megoldásokat.