Vágólapra másolva!
Börtönbüntetésre ítélték egy család három tagját, mert tavaly februárban ütlegeltek és rugdostak egy motorkerékpárost, aki véletlenül összeütközött a családhoz tartozó, kivilágítatlan kerékpárral közlekedő kislánnyal. A rokonok a baleset után egyből a férfi után eredtek, a verés után pedig még pénzt is követeltek tőle.
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen egy és három év közötti szabadságvesztésre ítélte a Csongrádi Városi Bíróság kedden azt a két férfit és egy nőt, aki súlyosan bántalmazott egy motorost, amiért az elsodort egy kislányt. Az ítélet szerint a motor vezetője tavaly február 7-én az esti órákban a csongrádi Nagymező utcán haladt, amikor egy hatéves kislány kivilágítatlan kerékpárjával elé hajtott, és összeütköztek. Mindketten elestek, de egyikük sem sérült meg.

A kislány hozzátartozói az utcára szaladtak, de nem a gyereket vizsgálták meg, hanem bántalmazni kezdték a motorost, ütlegelték, majd rugdosták a földre kerülő fiatalembert. A férfinak végül sikerült a kerítésen átugorva bemenekülnie nagymamája közeli házába. A vádlottak utánamentek, és a kerítésen kívülről azt kiabálták, ha kapnak ötvenezer forintot, nem lesz következménye az ügynek, nem tesznek feljelentést. Később megelégedtek volna harmincezer forinttal is. A bántalmazás miatt a férfi feje, térde zúzódott meg, agyrázkódása lett, és négy elülső foga kitört. A sértett vallomása szerint bántalmazásában legalább négyen vettek részt, közülük hárman, a gyerek nevelőapja, nagyapja és anyja álltak a bíróság elé.

Az elsőrendű vádlott L. Sándor Vilmost társtettességben elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, valamint garázdaság miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. Az elítéltek között van a kislány szintén büntetett előéletű nagyapja és édesanyja is.

A csongrádihoz hasonló, viszont gyilkossággal végződő eset történt 2006. októberében Olaszliszkán. Szögi Lajos tiszavasvári tanár a Borsod megyei településen hajtott át autójával, amikor elsodort egy, az úton játszó kislányt. Megállt, majd miután látta, a kislánynak nem esett baja, vissza akart ülni az autójába, amelyben két kislánya is ott volt. Ekkor támadták meg az odasereglő környékbeliek, és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta. Az orvosi szakvélemény szerint közel ötvenszer rúgták, ütötték meg. A gyilkosság három résztvevőjét életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.