Csúszik a menetrend szerinti hajóközlekedés Budapesten

Vágólapra másolva!
Gyorshajójáratot tervez a BKK Százhalombatta és Visegrád között, de még nem tudni, mikor indulhatnak a hajók. A budapesti vízibusz-közlekedés az eredeti tervek ellenére nem indul el júniusban.
Vágólapra másolva!

Visegrád és Százhalombatta közti gyorshajójáratot tervez a Budapesti Közlekedési Központ a települések és az állam anyagi támogatásával - közölte a csütörtöki Világgazdaság. A lap a budapesti menetrend szerinti vízibusz-közlekedés kapcsán levelet írt a BKK-nak, a válaszból pedig kiderült, hogy a korábbi hírek ellenére nem júniusban indul a vízibusz-közlekedés a Duna fővárosi szakaszán, hanem várhatóan a harmadik negyedévben.

A BKV decemberi közleménye szerint a tizenegy és fél kilométeres útvonalon a délelőtti és délutáni csúcsidőben 20 percenként követik egymást a vízibuszok - emlékeztet. A BKK tájékoztatása szerint a BKV tulajdonában tíz, 25-50 éves hajó van, ezek közül nyolc alkalmas a városi tömegközlekedésre. Öt hajó a közelmúltban komfortnövelő felújításon esett át: új üléseket és belső burkolatokat kaptak. A vonaljáratot négy hajó fogja kiszolgálni, amelyeken büfé és wifiszolgáltatás is lesz. Új hajók beszerzésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban lesz lehetőség a BKK közlése szerint.

A Budapesti vonaljárat öt korábban is működő, jelenleg felújított (Meder utca, Jászai Mari tér, Batthyány tér, Petőfi tér, Boráros tér) és három új (Újpest, Árpád híd, Haller utca) kikötőt érint majd - közölte a BKK.