Felmentettek egy gyilkosság miatt két éve börtönben ülő férfit

Vágólapra másolva!
Több mint két évet ült előzetes letartóztatásban egy gyilkossággal vádolt pécsi férfi, akit most felmentett a bíróság. A Pécsi Törvényszék nem jogerős ítélete szerint mégsem a vádlott követte el a gyilkosságot, viszont tudhat valamit az ügyről, amit nem mondott el. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Felmentett a Pécsi Törvényszék egy gyilkossággal vádolt férfit, aki a vád szerint késsel ölt meg egy fiatalembert 2010-ben a pécsi Kertvárosban - írja a Bama.hu. A nem jogerős ítélet szerint mégsem a férfi volt az elkövető, ezért hiába ült több mint két évet előzetes letartóztatásban.

A rendőrség korábban azt gyanította, hogy a vádlott egy drogügylet miatt ölte meg áldozatát. A meggyilkolt férfit 2010. február 2-án találták holtan pécsi, kertvárosi lakásában. A harmincegy éves áldozattal késsel végeztek. Egy hónappal később, mintegy száz tanú meghallgatását követően jelentette be a rendőrség, hogy elfogták a vélt tettest.

A vádlott, egy akkor 28 éves pécsi, munkanélküli férfi már a kihallgatásakor is tagadta a gyilkosságot, azt viszont elismerte, hogy korábban kábítószerrel üzletelt az áldozattal. A férfi azért lett gyanús, mert a hatóságok megtalálták nála az áldozat mobiltelefonját, ő azonban azt állította, hogy az utcán találta a készüléket.

"Természetesen örülök, hogy ezúttal is győzött az igazság" - nyilatkozta a most harmincéves fiatalember a Bama.hu-nak a döntés kihirdetését követően. A férfi azt mondta, teljesen más ember lett belőle a börtönben töltött évek alatt. A bíró ugyanakkor az ítélet indoklása során utalt arra, hogy a férfi tudhat valamit a gyilkosságról, amit nem mondott el.