Meglőtte a szomszéd macskáját, két évet kaphat

Vágólapra másolva!
Légpuskával lőtte meg a szomszéd macskáját egy férfi a Fejér megyei Óbarokon. Az állat túlélte, a légpuskával lövöldöző férfi állatkínzás miatt akár két év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy 52 éves óbaroki férfi ellen, aki a gyanú szerint légpuskával megsebesítette a szomszédja macskáját.

A szomszéd miatt a macska tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségen még kedden este. Mint azt a rendőröknek elmondta, amikor délután hazament, azt vette észre, hogy a szomszéd férfi kezében egy távcsöves légpuska van, és a saját háza teteje felé céloz. Húsz perccel később vette észre, hogy az ő macskája vérzik, a bal mellső lába fölött a testéből egy lőszer lóg ki.

A rendőrök egy állatorvossal érkeztek ki a helyszínre, aki a félig befúródott lőszert kiszedte a macskából, majd injekciót adott neki.

A bicskei nyomozók az 52 éves szomszédnál szerdán este házkutatást tartottak, és lefoglaltak egy légpuskát, valamint több tucat lőszert. A férfit előállították, és állatkínzás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi akár két év börtönt is kaphat.