Rendben megkezdődtek az angolírásbelik

Vágólapra másolva!
Az angolírásbelikkel folytatódtak csütörtökön a 2012-es érettségi vizsgák. Több mint 1300 helyszínen összesen 65 ezer diák tesz vizsgát.
Vágólapra másolva!

Rendben megkezdődtek az angolírásbelik csütörtökön országszerte, az idei tavaszi érettségi szezon első idegen nyelvi vizsgáin középszinten 1198 vizsgahelyszínen 57 023-an, emelt szinten 108 vizsgahelyszínen 7801-en adnak számot tudásukról. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, míg a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a félórás "Hallott szöveg értése" vizsgarész következik, végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához mindkét szinten lehet használni nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható. Emelt és középszinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.