Háromszázmilliós csalással gyanúsítanak egy balatoni vállalkozót

2012.05.11. 21:43

A balatonboglári férfi Kínából szerzett be lámpákat, amelyeket papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon nem kellett utánuk áfát fizetni. Az adóhatóság a vállalkozó egymilliárdot érő ingatlanját és luxusautóját is lefoglalta.

A férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon nem kellett utána áfát fizetniük - írja a Kapus.hu hírportál. A lap szerint az adóhatóság a napokban csapott le a férfira.

"A házkutatás során több, a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékot foglaltunk le. Úgy mint fiktív számlákat, fuvarleveleket, könyvelési anyagokat, a boglári vállalkozónak a luxusautóját, motorkerékpárját, továbbá egy ingatlant, valamint az érintett cégeknek és vezetőiknek a bankszámláin lévő pénzeszközöket" - nyilatkozta a lapnak a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője, Ifkovics Andrea.

Az elkövető Kínából szerezte be az olcsó lámpákat, és papíron Szlovákiában vámolták el őket, így Magyarországon nem kellett utánuk áfát fizetni. A lámpák egy balatonboglári raktárban porosodtak, és feltehetően el akarta őket adni.

A balatonboglári férfira és bűntársaira költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult eljárás. Összesen hat embert gyanúsítanak az ügyben, ketten már előzetes letartóztatásban vannak.

A házkutatás során az is kiderült, hogy a férfi a villájában és az irodájában is lopta az áramot, illetve szlovák rendszámú autóval járt. Az egymilliárdot érő ingatlanjában egyébként konditerem, uszoda és játékterem is van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK