Hiába kért házi őrizetet a győri presszós

Vágólapra másolva!
A jogerős ítélet szerint előzetes letartóztatásban marad az a győri presszós, aki még áprilisban lelőtt két embert a nyílt utcán. A presszós és ügyvédje házi őrizetet kért az előzetes helyett.
Vágólapra másolva!

Jogerős annak a győri presszósnak az előzetes letartóztatásba helyezése, aki a gyanú szerint áprilisban egy vita után sörétes puskával lelőtt két embert - közölte a Győri Törvényszék szóvivője pénteken. A gyanúsított és védője ugyan megfellebbezte az elsőfokú döntést, az MTI információja szerint házi őrizetet kértek helyette, de a fellebbviteli fórum arra az álláspontra helyezkedett, hogy a több emberen elkövetett emberölés bűntettének olyan kirívó a tárgyi súlya, hogy megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

A presszós sörétes fegyverével sebzett halálra két embert még április 22-én. Egy Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik előző este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza felelősségre vonni a presszóst, aki az utcán lőtt rájuk engedéllyel tartott puskájával.

Egy korábbi erőszakos bűncselekmény miatt évekig volt párfogói felügyelet alatt a presszós. A férfi nem sokkal a kettős gyilkosság előtt kapta vissza a fegyverét, az egyik mostani áldozata a korábbi bűncselekményében még tettestársa volt.