Hét lány szökött meg a kigyulladt újpesti nevelőotthonból

Vágólapra másolva!
Az épületben keletkezett tüzet, illetve az intézmény kiürítését kihasználva szökhetett meg hét fiatal lány egy újpesti gyermekotthonból szombat este. A rendőrség szerint az sem kizárt, hogy a tüzet is ők maguk okozták.
Vágólapra másolva!

Hét fiatal lány szökött meg szombat éjjel egy budapesti gyermekotthonból, miközben az intézményben tűz ütött ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sass Oszkár tájékoztatása szerint a lányok közül hármat időközben már megtaláltak, négyet azonban még keresnek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap délelőtt számolt be róla, hogy a IV. kerület Árpád út 199. szám alatti Kornis Klára gyermekotthon egyik szobájában tűz keletkezett. Kisdi Máté szóvivő tájékoztatása szerint egy ágy és berendezési tárgyak kaptak lángra, a tűzoltók azonban gyorsan megfékezték a tűzet, személyi sérülés nem történt.

Az épületben tíz gyermek, két nevelő és egy tanár tartózkodott a tűz keletkezésekor, de egyikük sem volt veszélyben, az épületet gyorsan kiürítették. A fiatal lányok a rendőrségi feltételezés szerint ekkor szökhettek meg.

Az elsődleges adatok szerint szándékos gyújtogatás okozta a lángokat. A rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást, és vizsgálják a fiatal lányok felelősségét is.