Egy kutyaviadal szervezőire csaptak le vasárnap hajnalban a Terorrelhárítási Központ munkatársai Ózdon, három embert, köztük két román állampolgárt őrizetbe vettek, nyolc pitbullt pedig lefoglaltak.

A hétvégén Ózdon kutyaviadal szervezőit vette őrizetbe a rendőrség, a gyanúsítottakat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el - közölte honlapján a rendőrség hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton tartottak kutyaviadalt egy ózdi házban. A viadalt egy 38 éves, büntetett előéletű helyi férfi szervezte, őt, valamint két román állampolgárságú férfit vettek őrizetbe. A vasárnap hajnali rajtaütésen összesen 13 embert állítottak elő, három embert őrizetbe vettek, kettőt pedig gyanúsítottként hallgattak ki. Az akció során nyolc pitbullt foglaltak le.

A megalapozott gyanú szerint az állatviadalon a résztvevők kutyáikra 1000 euró értékben fogadtak, a vérre menő viadalon külön bíró is tevékenykedett. A résztvevők elszántságát jól jellemzi, hogy az őrizetbe vett román páros egyik tagja csaknem egy éven át trenírozta, készítette fel társának harci kutyáját a véres küzdelemre. A tréner feladata volt az is, hogy a kutyát a kialakított ringbe vigye, és a viadal során utasításokat adjon neki - közölte a rendőrség.