Bánki Erik lesz Áder utódja Brüsszelben

2012.05.14. 14:44

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakcióülésén bejelentette, hogy Bánki Erik töltheti be Áder János megüresedett európai parlamenti képviselői helyét.

A Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke kaphatja az Áder János köztársasági elnökké választásával megüresedett európai parlamenti (EP) képviselői mandátumot - tudta meg az MTI kormánypárti forrásból.

A Magyar Nemzet múlt pénteki számában írt arról, hogy Bánki Erik válthatja Áder Jánost az EP-ben. A sportbizottság elnöke az [origo]-nak korábban azt mondta, hogy kapott jelölést az EP-képviselői helyre, és ha megválasztják, elfogadja a feladatot.

 

Bánki Erik a 2009-es EP-választáson a Fidesz-KDNP listájának 35. helyén szerepelt. Az 1970-ben született politikus 1998 óta országgyűlési képviselő, minden alkalommal pártja Baranya megyei területi listájáról került a parlamentbe. 2005 óta a párt regionális politikai igazgatója. A Fidesz választmánya várhatóan csütörtökön dönt Bánki Erik EP-képviselőnek jelöléséről.