Hoffmann sok sikert kívánt a tüntetőknek

Vágólapra másolva!
Az oktatási államtitkár szerint a tüntetés alapjog, és sok sikert kívánt a szakszervezeteknek a pedagógusnapi tüntetéshez. Hoffman szerint 20 százaléknál nagyobb fizetésemelést kapnak majd a pedagógusok, csak nem januártól.
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa szerint ferdítésekkel van tele a pedagógus-szakszervezetek keddi nyilatkozata. Az oktatási államtitkár újságírók előtt azt mondta: a tömörülések követeléseivel nem nagyon tudnak mit kezdeni, a tüntetés, a sztrájk pedig alapjog, sok sikert kíván az érdek-képviseleti szervezeteknek. Hoffmann Rózsa arra reagált, hogy öt pedagógus-szakszervezet követelte: a köznevelési és szakképzési törvény bevezetését egy évvel halasszák el, és a közszféra alkalmazottai, a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát segítők 2013. január 1-től kapjanak 20 százalékos fizetésemelést. A szakszervezetek bejelentették, hogy június 3-ra, pedagógusnapra tüntetést szerveznek az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé.

Az államtitkár kiemelte: lassan megszokottá válik, hogy a pedagógus-szakszervezetek a pedagógusnapot demonstrációval ünneplik. Hozzátette: a tömörülések nyilatkozata ismételten tele van ferdítéssel, "ahogy ezt már sajnos megszoktam tőlük. Sajnálom, hogy nem a pozitív törekvéseket látják az oktatásirányításban, és nem azt ünneplik, hogy végre egy olyan kormány van, amely hosszú távra biztosan rendezni akarja a pedagógusok sorsát."

Kitért arra, hogy az életpályamodellben 20 százaléknál lényegesen magasabb fizetésemelést helyeztek kilátásba, jóllehet nem januártól, hanem szeptembertől. A feltételezett elbocsátásokra úgy reagált: egyáltalán nem következnek a köznevelési törvényből, ezek olyan "riogatások", amelyeket méltatlannak érez a pedagógusnaphoz, és amelyeknek - mint mondta - nincs valós alapjuk. Szerinte a szakszervezetek nem tudják semmivel sem alátámasztani a többezres vagy tízezres elbocsátásról szóló állításokat. Úgy látszik, "a pánikkeltés az egyik fegyverük" - mondta.