Kikapcsolták a távfűtést a fővárosban

Vágólapra másolva!
A jogszabálynak megfelelő módon leállította kedden a Főtáv a távfűtést a fővárosban. Ha hideg lesz, vissza lehet kapcsolni a fűtést.
Vágólapra másolva!

Budapesten a jogszabályokban meghatározott időpontban, azaz május 15-én, kedden befejeződött a távfűtési szolgáltatás - közölte a Főtáv kedden. Szélsőséges időjárási fordulatnál a lakóközösség által erre felhatalmazott személy írásos megrendelésével azonban újraindítható a távfűtés.

A közlemény szerint az idei fűtési időszak 183-200 napig tartott, április végén még csaknem 75 ezer lakásban biztosította a Főtáv a fűtést. A Főtáv az idei októbertől áprilisig tartó szezonban mintegy 9,8 millió GJ energiát értékesített, ami mintegy 5%-kal volt kevesebb, mint az előző évben, köszönhetően főként a melegebb időjárásnak és a fűtéskorszerűsítéseknek.

Az idei télen sem fordultak elő Budapesten több tízezer lakást érintő és 12 órát meghaladó üzemszünetek a közlemény szerint. A szezonban a 2012 márciusáig feldolgozott adatok alapján összesen 32 meghibásodás következett be a távvezeték-hálózaton. Ebből 95 százalékban kevesebb mint 8 órát tartott a hiba elhárítása, és csak a fennmaradó 2 esetben vett 8 óránál több időt igénybe.