Megnyílt a badacsonyi kilátó

Vágólapra másolva!
Megkapta a beruházásért járó pénzt, így újból megnyitotta a nagyközönség előtt a badacsonyi kilátót a kivitelező cég.
Vágólapra másolva!

A Fitotron Kft. korábban lezárta a Badacsony legmagasabb pontján lévő, fél éve átadott kilátótornyot, mert nem kapta meg az elvégzett munka ellenértékét. A Kisfaludy-kilátó megépítéséhez Badacsonytomaj önkormányzata uniós pályázaton 83 millió forint támogatást nyert el, a beruházás teljes költsége mintegy bruttó százmillió forint volt.

Az uniós projektekben közreműködő VÁTI Nonprofit Kft. egy hete közölte az MTI-vel, hogy a badacsonytomaji önkormányzat több ponton megsértette a közbeszerzési törvényt az uniós támogatással megvalósult kilátóberuházás során az ügyben indított vizsgálat eredménye szerint. Hozzátették: az eljárás lezárása után a kifizetési kérelmeket a társaság jóváhagyta, az összeg átutalásához a kivitelezőnek még igazolnia kell, hogy nincs köztartozása. Az igazolás beszerzése után azonnal utalhatják a pénzt, és az önkormányzat számláján másnap megjelenik - állt a VÁTI közleményében.

Borsos Balázs, a kilátót felépítő Fitotron Kft. ügyvezetője kedden közölte, hogy megérkezett a számlájukra a hiányzó összeg, így a kilátót újból megnyitották a nagyközönség előtt.