Az Oktatási Hivatal nem javítja a magyarérettségit

Vágólapra másolva!
A Magyartanárok Egyesületének kérése ellenére nem változtat a tételkészítő bizottság a magyar középszintű írásbeli érettségi vizsga javítási-értékelési útmutatóján.
Vágólapra másolva!

A Magyartanárok Egyesülete kedden közölte, hogy a szervezethez érkezett bejelentések alapján szükségesnek tartja a magyar írásbeli érettségi javítási-értékelési útmutatójának kiegészítését. Közleményük szerint az elmúlt héten számos, és a korábbi évekhez képest több észrevételt kapott a középszintű érettségi dolgozatokat javítóktól, elsősorban a szövegértési feladatsor javítási-értékelési útmutatójával kapcsolatban. Noha első ránézésre rendben lévőnek találták a feladatsort, az útmutató és tucatnyi osztály válaszainak ismeretében már komoly problémákat látnak - írták.

Ezért az egyesület felszólította az Oktatási Hivatalt, hogy módosítsa, illetve egészítse ki a javítási-értékelési útmutatót, különös tekintettel arra, hogy - miként az útmutató fogalmaz - "Az 1., 5., 7., 10. feladatban csak a javítási-értékelési útmutatóban szereplő megoldás fogadható el".

A tételkészítő bizottság az egyesület bírálatára csak annyit reagált, hogy tisztelettel tudomásul veszik az észrevételeket, de nem változtatják meg a javítási-értékelési útmutatót.