Mindenki Vona Gábort akarja Jobbik-elnöknek

Vágólapra másolva!
A jobbikos szervezetek és tagság elsöprő többsége Vona Gábort jelölte a Jobbik elnökének - közölte a párt. A tisztújító kongresszust május 19-én tartják.
Vágólapra másolva!

Május 19-én tartja a Jobbik Magyarországért Mozgalom a tisztújító kongresszusát. A háromhetes párton belüli jelölési időszak lezárult, amelynek során a Jobbik alapszervezetei taggyűléseken tehették meg előzetes jelöléseiket és dönthettek arról, hogy kik indulhassanak el hivatalosan elnök- és alelnökjelöltként a tisztújításon.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
500-ból 499 jelölés Vonáé

500 jobbikos jelölt elnököt a Jobbik vezető posztjára: közülük 499 Vona Gábor jelenlegi elnököt jelölte újra. A párt közleménye szerint "ezzel csattanós választ adtak az elmúlt hetek lejárató kampányainak álhíreire, és világosan rácáfoltak arra, hogy a Jobbikon belül bármilyen belső megosztottság lenne". (A hírek a párt bástyájának számító Borsod megyei Jobbik-szervezetben kitört háborúról szóltak, az [origo] erról szóló legutóbbi cikkét itt találja meg.)

A hat országos alelnöki helyre nyolcan - Apáti István, Balczó Zoltán, Gyüre Csaba, Murányi Levente, Novák Előd, Sneider Tamás, Szegedi Csanád és Volner János - kapták meg a jelölési jogukkal élő jobbikos szervezetek legalább 20 százalékának támogatását. A párt belső választási szabályozása alapján közülük választhatják ki majd a kongresszus küldöttei titkos szavazással, hogy kikből álljon a következő két évben a Jobbik országos elnöksége - közölte Szabó Gábor pártigazgató.