Az ügyfelek tartóztatták fel a bankrablót

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint a bankfiókban lévő ügyfelek és a biztonsági őr tartóztatták fel azt a bankrablót, aki szerdán próbált kirabolni egy bankot a Fogarasi úton. A rendőrök elfogták és előállították az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 38 éves férfit, aki a rendőrség szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy háromszor követett el fegyveres rablást Budapesten és Pest megyében.

A rendőrség közleménye szerint szerdán dél után nem sokkal érkezett bejelentés, hogy egy Fogarasi úti bankfiókban fegyveres rablás történt, de az ott dolgozó biztonsági őr és két ügyfél visszatartja a támadót.

A támadó 12.15-kor ment be a fiókba és "feltehetően fegyverrel megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, a kasszában található készpénzt követelte" - írta a rendőrség. A pénzt megkapta, ami után távozni készült, de a bankfiókban tartózkodó ügyfelek és a biztonsági őr feltartóztatták. A kiérkező rendőrök elfogták és előállították a gyanúsítottat.

A kihallgatás után kiderült, hogy az elkövető korábban is követett el bűncselekményeket. Április 27-én egy XI. kerületi fiókban, május 9-én Taksonyban követett el fegyveres rablást.