BKV-s ügyben is meggyanúsították Kocsist

Vágólapra másolva!
Gyanúsított lett Kocsis István egy BKV-val kapcsolatos ügyben - tudta meg a rendőrségtől az Index. A portál szerint Kocsis két olyan szerződéssel kapcsolatban lehet érintett, amelyeket offshore cégekkel kötöttek.
Vágólapra másolva!

"Az MVM-es ügyek mellett BKV-s eljárásban is gyanúsítottá vált a múlt hét pénteken Kocsis István, a BKV volt vezérigazgatója" - írja az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjére hivatkozva. Horváth Katalin Fanni azt mondta, hogy az eljárást a BKV-ügytől (amelynek a tárgyalása júniusban kezdődik) külön kezelik. A szóvivő mást nem mondott a gyanúsításról.

Az Index azt írja, Kocsis István két szerződéssel kapcsolatban lehet érintett, amelyet két offshore céggel kötött a devizapiaci változások hatásainak elemzésére, és a BKV hitelfelvételi lehetőségeinek felmérésére.

A Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatója ellen áprilisban hűtlen kezelés miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda, miután három évig nyomoztak az MVM gazdálkodása ügyében, a 2006 és 2008 közötti üzletkötéseket vizsgálták. Nyolc ügylet miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás. Az ügyről itt olvashat bővebben.