Újabb 40 milliárdos megbízást kapott a Közgép

Vágólapra másolva!
Egy újabb, közel 40 milliárd forintos állami megrendelésben vesz részt a Közgép, ezúttal a Gyoma-Békéscsaba vasútvonal felújítását nyerte el a Népszabadság szerint.
Vágólapra másolva!

Az előzetes számítások szerint 39 milliárd forintos megbízást kap a Közgép Zrt.-t is tagjai között tudó konzorcium a Gyoma-Békéscsaba-vasútvonal felújítására, erről kormányhatározat is született - írta a Népszabadság.

A részben Simicska Lajos Fidesz-közeli üzletember tulajdonában álló cég eddig már mintegy 160 milliárd forintnyi állami megrendelést kapott vasútfelújításra. A mostani megbízás hivatalos összegét még nem jelentették be, a lap az előzetesen kalkulált mérnökár alapján írta, hogy 39 milliárd forintról lehet szó. Ezért egy 30 kilométeres szakaszt kell felújítania a vállalatnak.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a Közgép által megszerzett közel 200 milliárd forintos vasútépítési megbízás kifizetései csak a teljesítéskor futnak be a céghez. A Gyoma-Békéscsaba vonalat, amely a Budapest és a román határnál fekvő Lökösháza közti vasúti útvonal része, a Közgép, a Swietelsky Vasúttechnika és a Magyar Aszfalt közös konzorciuma újíthatja fel.

Az összes Közgépről szóló cikkünket elolvashatja ide kattintva.