Szobrot állít a kormány az idősebb George Bushnak

Vágólapra másolva!
A kormány 34,4 millió forintot szán a szoborra. Orbán Viktor április elején a Washington Postnak már megígérte, hogy hamarosan szobrot állítanak az Egyesült Államok 41. elnökének.
Vágólapra másolva!

A kormány 34,4 millió forintot csoportosít át a Miniszterelnökség rendkívüli intézkedésekre szánt pénzéből a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítványnak - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A határozatból kiderül, hogy a pénzből szobrot állítanak George H. W. Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének. A pénzzel július 31-ig kell elszámolni, azaz addigra készülhet el a szobor.

Orbán Viktor miniszterelnök már április elején, a Washington Postnak adott interjújában beszélt arról, hogy hamarosan szobrot kap Budapesten az idősebb George Bush. Az interjúban arról kérdezték, miért nevezték át a Roosevelt amerikai elnök nevét viselő teret. Orbán a Bush-szobor mellett akkor azt is megjegyezte, hogy tavaly egy másik amerikai elnöknek, Ronald Reagannek is szobrot állítottak Budapesten.

A határozatból nem derül ki, hogy hol fog állni a szobor.