Rablást színlelt a beijedt balfácán

2012.05.21. 12:04

Részegen összetörte szülei autóját egy üllési fiatalember, majd azt hazudta, hogy elrabolták és összeverték. A húszéves férfi ellen két büntetőeljárás is indult.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, hogy az elhagyott és összetört autót vasárnap hajnalban találták meg Ruzsa külterületén egy földúton. Amikor a rendszám alapján azonosított tulajdonos a rendőrökkel a helyszínre ment, a jármű hátsó ülése előtt, a padlón saját alvó fiára bukkant.

A fiatalember azt állította, hogy előző éjszaka a ruzsai falunapon szórakozott, ahol két ismeretlen megtámadta, majd autójában elhurcolta. A bejelentés alapján a rendőrség rablás gyanúja miatt nyomozást rendelt el - közölte a százados.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a férfi meséjéből semmi sem igaz. A fiatalember elismerte, csak kitalálta a történetet: a szórakozóhelyen erősen ittas állapotban összeszólalkozott valakivel, majd hazaindult, ám félve attól, hogy a rendőrök megállítják, a földutat választotta. Ott el is tévedt, és az autóval nekiment a vízelvezető árok szélének.

A baleset után elrejtette telefonját, nyakláncát, valamint az autóból kiszedett autósrádiót, és kitalálta, hogy kirabolták, hogy így fizettesse ki a biztosítóval a járműben keletkezett kárt.

A rendőrség a férfi ellen ittas járművezetés vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, továbbá hatóság félrevezetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.