Felmentésben reménykedik a 20 év fegyházra ítélt gyilkos

Vágólapra másolva!
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 8 év börtönre, 20 év fegyházra, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn első fokon azt a három vádlottat, akik 2008 novemberében agyonvertek egy idős asszonyt Monoron.
Vágólapra másolva!

A gyilkosságban bűnsegédként közreműködő elsőrendű vádlottnak, Kolompár Zsoltnak 8 évet kell letöltenie fiatalkorúak börtönében, a másodrendű vádlottat, Farkas Ernőt, tettesként 20 év fegyházra, míg a harmadrendű vádlottat, Kolompár Attila Lászlót bűnsegédként 10 év fegyházra ítélte Szalay Csaba büntetőtanácsa. Az ügyész és az elsőrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért, a másod- és a harmadrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A vádirat szerint az egymást régóta ismerő monori vádlottak 2008. november 29-én késő este találkoztak, majd Farkas Ernő, az elsőrendű vádlott rokona felvetette, hogy ki kellene rabolni egy közelben lakó idős asszonyt. Mielőtt elindultak volna F. Lajosné házához, mindhárman kesztyűt vettek magukhoz, útközben pedig - hogy "bátorságot gyűjtsenek" - hígítót szívtak, emiatt bódult állapotba kerültek.
A sértett házánál talált vascsövek közül a tippadó másodrendű vádlott kiválasztott egyet, mondván: "ha lesz valami, akkor majd ő elintézi". Ezt követően kikapcsolták a lakás áramellátását, mire az idős nő elemlámpával a kezében kilépett az udvarra, hogy szétnézzen. Csupán a küszöbig jutott, akkor a vádlottak megtámadták. A náluk lévő vascsővel agyonverték, majd elhúzták az útból, hogy bejussanak a házba, ahol arany ékszereket s mintegy 900 ezer forintot vettek magukhoz. Nemcsak az asszony hosszú évek alatt összegyűjtött pénzét rabolták el, hanem két fordulóval tányérokat, festményt, szamovárt és egy televíziót is magukkal vittek.

A szakvélemények szerint az idős nő súlyos koponyaűri sérüléseibe akkor halhatott bele, amikor a három férfi elhagyta a helyszínt.