Pintér: Szükség lenne a piros lámpás negyedek kijelölésére

Vágólapra másolva!
A rendőrség rendkívül nagy energiákat fordít a prostitúció, és kiemelten a gyermekprostitúció hátterének a felderítésére, ám az önkormányzatoknak is lenne feladatuk az ügyben - mondta egyebek mellett Pintér Sándor keddi, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága előtti meghallgatásán.
Vágólapra másolva!

A Belügyminisztérium vezetője arra hívta fel a figyelmet, az Országgyűlés 1998-ban törvényt hozott arról, hogy csak meghatározott helyen lehessen prostitúciót folytatni, és az önkormányzatoknak meghatározott területeket kellett volna kijelölniük erre. Jelezte, tudomása szerint egy rövid ideig Miskolcon kijelöltek egy ilyen területet, ám más települések nem tettek eleget a törvényben foglaltaknak.
Elmondta azt is, hogy a gyermekprostitúció elleni harc érdekében nemzetközi összefogást is kezdeményeztek a magyar, a svájci, a holland, a belga rendőrséggel és civil szervezetekkel, valamint az ENSZ migrációsügyi főigazgatóságával. Mint mondta, reméli, hogy közös fellépéssel sikerül az eddigieknél még jobb eredményeket elérniük.